21 Temmuz 2011 Perşembe

KREM ŞOKOLA





















MALZEMELER

1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr çikolata



HAZIRLANIŞI

1.Tencerenizin altını açmadan çikolata,vanilya hariç tüm malzemeleri koyup iyice karıştırın.Tencerenizin altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin.
2.Koyu bir kıvama ulaşınca göz göz olunca altını kapatın ve parçalara ayırdığınız çikolatayı ve vanilyayı içine atın karıştırın.Çikolata eridiği zaman kaselere pay edin.Oda ısısına gelince buzdolabında 1 gece bekletin.Soguk olarak servis edin.
3.Dilerseniz altına bisküvi veya pandispanya yerleştirebilirsiniz.



















Dondurmaylada servis edebilirsiniz.


















Yapımı basit çok güzel bir süt tatlısı.Çoçuklarınıza ve sevdiklerinize hazır puding yerine bu tarifi uygulamanızı tavsiye ederim.Reçeteyi çok eskiden beri uygularım.Selçuk kuzuya ait bir reçetedir.

2 yorum:

  1. yapılması bu kadar kolay olup da bu kadar lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız hemen deneyin

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel anlatmışşınız.Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...