2 Ağustos 2011 Salı

BAHARATLI TAVUK PİRZOLA




















MALZEMELER

But pirzola
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
3 yaprak adaçayı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
1 diş ezilmiş sarımsak
Deniz tuzu
Değirmenden taze çekilmiş karabiber



MARİNAT

1.Tüm malzemeyi geniş ve derin bir kaba alıp iyice karıştırın.Butları karışıma bulayıp üzerini kapatıp 2 saat dolapta bekletin.
2.But pirzolaları marinattan alıp önceden ısıtılmış ızgara telinin üzerine dizin,çevirerek pişirin.

NOT:İftar vakti olduğu için görüntülemede pek detay veremedim.Resim çekerken son anda çekmeye karar verdim.Sizlerle paylaşmakta tereddüt ettim,fakat arkadaşım yinede paylaşmam gerektiğini söyleyince bende paylaşıyorum sizlerle.Görüntü olarak çok iyi bir resim veremesende lezzet güzel ve pratik yapmanız tavsiye ederim.Eğer vaktiniz var ise pirzolaları daha uzun marinatta bekletebilirsiniz.Ne kadar beklerse lezzeti bir okadar daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...