5 Ağustos 2011 Cuma

PATATES CİPSİ



















MALZEMELER

4-5 adet soyulmuş patates
Kızartmak için sıvıyağ
Deniz tuzu



HAZIRLANIŞI

1.Patatesleri sebze doğrayıcıyla veya bıçak yardımı ile 0,15 cm kalınlığında dilimleyin.Dilimleri soğuk suyun içine yerleştirin,suyunu süzün ve tekrar nişastasından arındırmak için bir süre daha suda bekletin.
2.Patateslerin suyunu süzün ve kağıt havlu veya bir bez üzerine alıp kurulayın.Derince bir tencerede sıvıyağı iyice kızdırın ve kuruyan patatesleri içine atıp üzerleri altın kahverengi oluncaya kadar kızartın.Arada bir karıştırın.Bir kevgir yardımı ile patatesleri kağıt havlu üzerine alın.
3.Patatesleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine deniz tuzu serpin.180 derecede 10 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra dilerseniz birazdaha deniz tuzu serpebilirsiniz.




















Bu şekilde dilimliyoruz.


















Bir bez üzerinde veya kağıt havlu üzerinde fazla suyunu alıyoruz.


















Kızaran patatesleri fırına veriyoruz.
Yapımı çok basit ev yapımı harika patates cipsi.Mutlaka denemenizi isterim.Reçeteyi uygulayıp tatdığınız zaman evde cips yapmak bu kadar basitmiymiş diyeceksiniz.Çoçuklarınızada gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. YUUUPPPPİİİİ.BENIM ANNEM BIR AMISH KADINI OLDUGU İÇİN BU TARIF TAM BENLIKMIS.PATOS ÇITOS PARALARINDAN KURTULDUM.DENEDİM MUHTESEM OLDU.PAKET CIPSLERDEN COK DAHA HAFIF VE YAGSIZ.TADI İSE IŞTE BUNU TARİF EDEMEM.DENEYIN GORUN.

    YanıtlaSil
  2. ne yalan söyleyim canım çekti birde patatesleri sos hazırladınmı of ne müthiş bir lezzet bu patates ve makarna insanı kendine getiren lezzetlerdendir ikiside candır

    elinize sağlık

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...