15 Eylül 2011 Perşembe

CAPRESE SALAD (Kapris salatası)



















MALZEMELER

Bahçe domates
Mozzarella peyniri
Taze fesleğen
Sızma zeytinyağı
Deniz tuzu


















HAZIRLANIŞI

1.Domates ve mozzarella peyniri dilim dilim kesilir.

2.Servis edeceğiniz tabağa bir dilim domates, bir dilim mozzarella peyniri olacak şekilde dizilir.

3.Üzerine taze fesleğen yaprakları konulur.En son deniz tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilip servise sunulur.

4.Eğer temin edebiliyorsanız, gerçek mozzarella peyniri kullanmanızı tavsiye ederim.Türkiye'deki yerli mozzarella peynirlerini bir çok kez denedim,tadları gerçeğiyle aynı değil.Benim kullandığım mozzarellayı ben Almanya'dan temin ettim.Kahvaltılarda ve ara geçişlerde sunabileceğiniz, iştah açıcı güzel bir salata, denemenizi tavsiye ederim.


















Fesleğen ve domatesin muhteşem uyumu.


















NOT:Sunumu siz dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.İsterseniz peynir ve domatesi üst üste dizip,arasına pesto sos sürebilirsiniz.Bir çok değişik sunumu vardır.Sizin gözünüze hangisi hoş geliyorsa siz onu deneyin.Birde kullandığım deniz tuzu soruluyordu,özellikle resmini çekip sizlerle paylaştım.

3 yorum:

  1. tatli yemesini cok severim sizin bilgilerinize ulasdim ve ayni sini yapmaya calisdim harfiyenuyguladim annem ve 2 kardesim de mereakla neticeyi bekliyorlardi onlarda yemek icin ben mutfakta yalniz iken bir tadayim dedim öyle güzel olmuski bir oturusta hepsini yemisim sonra annemle kardeslerime ayni sini 2 kere yapmak zorunda kaldim bilgilerinizi bizlerle paylastiginiz icin cani gönülden tesekkürler elinize.bilgilerinize.akliniza tesekkurler resimlerde cok güzel ustaca cekilmis cekene de .tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorum ve düşenceleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Mozarellalar artık Türkiye'de de çok güzel bence yurt dışından getirtmek mantıklı değil. Tad farkı yok, ayrıca Carrefourlarda ve Macro Center larda bol bol ithal şarküteri var. Gereksiz olmuş yurt dışından getirtmeniz...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...