21 Eylül 2011 Çarşamba

FIRINDA KIYMALI CANNELLONI




   MALZEMELER  

Yarım paket cannellonı
500 gr köftelik kıyma
1 kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet orta boy havuç
Taze fesleğen yoksa kuru fesleğen
Karabiber,kırmızı toz biber
Deniz tuzu
100 gr krema
Üzeri için taze kaşar peyniri


Öncelikle burda kullanmış olduğum cannellonı barilla'nın ürünüdür.Bu ön haşlama gerektiren bir ürün.Almanya'da markette dolaşırken cannellonı'yi görünce hemen çok araştırmadan satın aldım.Biliyorsunuz burda her ürün olmadığı için, daha önce sizlerle paylaştığım cannellonı'yi ben lazanyadan sarıp hazırlamıştım.Markette görünce çok sevindim.Fakat daha sonra keşfettimki birde DE NIRO diye başka markada varmış,oda ön haşlama gerektirmeden kullanılıyor.Daha pratik.Onunla yaptığım yemeği başka bir zaman fırsat bulduğumda yayınlıyacağım.Eğer aranızda Almanya'ya gidecek olanlar var ise veya başka bir ülkeye,almak isterseniz kesinlikle DE NIRO marka almanızı tavsiye ederim.



   HAZIRLANIŞI  

  • Pişirme kabımıza önce sıvıyağ ekleyip kızdırıyoruz.
  • Daha sonra içine ince kıyım sarımsakları ilave edip kokusu çıkana kadar kavururuyoruz.
  • İçine rendelenmiş soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • İnce doğranmış sivri biberleri ve rendelenmiş havuçları ilave edip kavuruyoruz.
  • Kıymayı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sırasıyla karabiber,kırmızıbiber,deniz tuzu,fesleğen ilave edip beraber kavuruyoruz.
  • Eğer taze fesleğen kullanacaksanız kıyma harcını ocaktan aldıktan sonra ilave edin.
  • Kavrulan harcımızı bir kenara bırakıyoruz oda ısısına gelinceye kadar.




  • Kaynar tuzlu suda cannellonı'yi 12 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Haşlanan cannellonı'lerin içini hazırladığımız kıymalı harçtan dolduruyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerine biraz krema gezdiriyoruz.
  • En son hepsinin üzerini kaplayacak şekilde dilim taze kaşar peyniri yerleştiriyoruz.
  • Dilerseniz bu aşamada biraz parmesan peyniride rendeleyebilirsiniz.
  • 180 derecede kaşar peynirleri eriyip renk alıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.





   NOT:   Keyifli akşam davetlerinizde,sevdiklerinize ve gelen konuklarınıza yapabileceğiniz güzel bir yemek.Lezzet açısından size garanti verebilirim,mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

3 yorum:

  1. Bence Tüm kapıları açtırı bu görüntü. Nefis .. Eminim tadıda çok lezzetlidir. Ellerinize sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Tadı güzeldi.Keşke imkanım olsaydı sizlere yaptıklarımı taddırmak isterdim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. didem yüksel21 Mart 2013 22:31

    ajda hanım sitenizdeki tarifleri beyeniyle takip ediyorum bu tarifinizi denedim inanın çok beyendim lezzeti mükemmeldi başarılar

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...