24 Ekim 2011 Pazartesi

BASMATİ PİLAVI




















MALZEMELER

1 su bardağı basmati pirinç
1+ çeyrek su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI

1.Tencerede sıvıyağ ve tereyağ eritilir.Yıkanan pirinçler tencereye ilave edilir ve kavrulur.(2 dakika kavurmanız yeterlir)Deniz tuzu atılır.1+ çeyrek bardak sıcak su ilave edilir ve karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılır.

2.Kaynamaya başlayan tencerenin altı kısılır ve ocağın en küçük gözüne konularak altı tamamiyle kısılır.Suyunu çekene kadar pişirilir.Bir kere karıştırılır ve ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.






















NOT:İnt. araştırma yaptığınız zaman pişirme önerilerine dikkat etmenizi tavsiye ederim.Bir çoğunda suyu çok çeken bir pirinç olarak detay veriliyor.Yaptığınız zaman zaten kıvamından anlarsınız.Çok su eklediğiniz zaman lapaya yakın bir pilav elde edersiniz.Benim size verdiğim ölçü tam kıvamında olan bir ölçüdür.Kokusu çok güzel olan bu pirinci kullandığınızda sizede alışkanlık yapabilir.Almanya'daki ablam sürekli bu pirinci kullandığından bende Türkiye'ye geldikten sonra arar oldum.Çok sık değil fakat arada pişirmek hoşuma gidiyor.Tabiki ülkemin pirinçlerinden asla vazgeçmem,arada değişiklik isteyenlere önerilir.

1 yorum:

  1. merhaba ben 2 bardak ve ayrıca 1/4 bardak su koyuyorum ve hıc lapa olmuyor. 1 ceyrek bardak ne demek tam anlayamadım benım anladığıma göre 1 ceyrek bardak demek dörttebir (1/4) bardak demek oluyor.. galiba 1 bardak artı 1/4 bardak demek istediniz öyle mı? ayrıca bu tür pirinçlere yağ konulmadan da pişebiliyor ve lapa olmuyor. iyi gunler

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...