10 Ekim 2011 Pazartesi

DÜĞÜN ÇORBASI




















MALZEMELER

250 gr koyun eti,ya da gerdanı
1 adet kuru soğan
1 küçük havuç
1 Türk kahve fincanı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1/2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Deniz tuzu,karabiber



HAZIRLANIŞI

1.Eti yıkayarak tencereye koyun ve üzerini dört parmak aşacak şekilde soğuk su ilave edin.Soyulmuş soğan,küçük bir havuç ve 3-4 tane karabiberi de katarak pişirin.

2.Yüzeyde beliren köpüğü delikli kepçeyle aldıktan sonra,tencerenin ağzını kapatarak et iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.Pişen eti tencereden çıkartın ve soğuduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın.Unu,birkaç kepçe et suyu ile iyice ezdikten sonra,daha önce etin pişmesi sırasında oluşan ve süzerek bir tencereye koyduğunuz et suyunun üzerine ilave edin.Deniz tuzunu koyup yeniden ateşe oturtarak 10 dakika kaynatın.

3.Küçük küpler şeklinde doğradığınız etleri üzerine dökerek bir taşım kaynattıktan sonra,çorbaya koyacağınız "terbiye"yi süt ve yumurta sarısını bir kapta hafifçe çırparak hazırlayın ve çorbaya ilave ederek hızlıca karıştırın.
10 dakika çırparak kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.Servis sırasında bir küçük tavada sıvıyağ ve kırmızıbiberi ısıtıp çorbanını üzerine ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...