4 Ekim 2011 Salı

FRAMBUAZLI GANAJ PASTA






















MALZEMELER

Ganaj için:
250 gr krema
400 gr bitter çikolata
150 gr pastorize tuzsuz tereyağı


KEK İÇİN
250 gr tereyağı
250 gr esmer şeker
100 gr bal
100 gr eritilmiş çikolata
5 yumurta sarısı
2 yumurta
50 gr kakao
350 gr un
100 ml süt

GANAJ HAZIRLAMAK İÇİN:

1.Kremayı bir tavada kaynatın.Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.Tereyağını da ekleyip karıştırın.Tavayı ocaktan alın.

2.Kek için oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağına şekeri ekleyip çırpın.
Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.Kalan malzemeyi ilave edip iyice karıştırın.

3.Kek hamurunu 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirin.Fırından alıp 6 saat dinlendirin. Kalıptan çıkarıp enine 3 eşit parçaya kesin.

4.Katları süt ile bir miktar ıslatın.Katların arasına ganaj sürüp üzerine frambuaz ekleyip üst üste yerleştirin.Üzerini ve çevresini kalan ganajla kaplayın.Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Buzdolabında bir gece bekletin.





















Dilerseniz hazır pandispanyada kullanabilirsiniz.Ben tembellik edip hazır pandispanya kullandım.


NOT:Pasta yapım aşamasında pasta katlarını tekrar çenbere alırsanız daha düzgün bir pasta ortaya çıkarmış olursunuz.Bir diğer önemli nokta ise,ganaj hazırladıktan sonra hemen kullanmayın.Bir müddet bekleyin koyu bir kıvam alsın.Döktüğünüz an aralardan sızıp gitmesin.Üst kısmına ganaj kullandığınız zaman ise tam tersi daha akışkan olsun üzerini güzelce kaplasın.

2 yorum:

  1. merhaba, tarifinizi çok beğendim.denemek istiyorum..katkı maddesi içerdiklerinden genellikle doğal malzeme kullanmak isterim.bu sebepten " hazır krema" yerine ne tavsiye edersiniz..teşekkürler..Güney

    YanıtlaSil
  2. Marhaba,
    Pastacı kreması yapıp pastanızı zenginleştirebilirsiniz.Pastacı kremasını daha önce yapmadıysanız profikterol tarifimde bulabilirsiniz.Size şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...