21 Ekim 2011 Cuma

HARDALLI KREMALI MIRLAN





















MALZEMELER

200'er gramlık 4 mırlan filetosu
200 gr krema
2 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
Bir miktar çam fıstığı
4 yemek kaşığı un
Deniz tuzu,karabiber

HAZIRLANIŞI
1.Mırlan filetolarını yıkayıp, kuruladıktan sonra una bulayın.
Sarımsağı çok ince kıyın.Tereyağını tavada eritin.Sarımsağı ilave edip hafifçe kavurun.

2.Unlanmış filetoları sarımsaklı tereyağına ilave ederek her iki taraflarını
2 şer dakika kızartın.Kızaran filetoların dış kısımlarına hardal sürün.Filetoları ters yüz ederek 10 dakika pişirin.

3.Hardal tohumunu toz haline getirerek,tuz ve karabiberle karıştırın.Karışıma krema ekleyin.(Ben hardal tohumu kullanmadım,tercih size kalmış isterseniz kullanabilirsiniz)Ocakta koyu bir kıvama gelinceye kadar 2-3 dakika karıştırın.

4.Başka bir teflon tavada çam fıstığını pembeleşinceye kadar kavurun.Mırlan filetolarını tabaklara servis yapın.Üzerine hazırladığınız kremalı sosu gezdirin.Kavrulmuş çam fıstığını da paylaştırın.Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...