6 Kasım 2011 Pazar

FIRINDA PEYNİRLİ PATATES PÜRESİ





















MALZEMELER

4 adet patates
300 gr kadar süt
1 yemek kaşığı tereyağ
250 gr taze kaşar peyniri
Deniz tuzu,karabiber
Elinizde hazırda varsa bir miktar et suyu

HAZIRLANIŞI
1.Patatesler soyulur ve 4-5 parçaya bölünerek tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar süt ilave edilir ve haşlanır.Haşlandığı zaman sütünüde çekmiş olacaktır.Haşlanan patatesleri tencereden hiç çıkartmadan el blendrıyla veya patates eziciyle parçalıyoruz.İçine tereyağ,rendelenmiş kaşar peyniri,deniz tuzu,karabiber ekleyip hepsini karıştırarak patatesi 5 dakika kavuruyoruz.Eğer evizde et suyu bulunduruyorsanız bir miktar ilave ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.

2.Kavrulan patatesi fırın kabına aktarıyoruz.Üzerine taze kaşar peyniri serpiyoruz.Fırında üzeri renk alıncaya kadar pişiriyoruz.





















Patates püresini her yemeğin yanına yakıştırırım.Mükemmel bir tamamlayıcıdır.Patates püresinin birçok yapılış şekilleri vardır.Ben sizlerle süt ile hazırlananı paylaştım.Dilerseniz patatesleri su ile haşlayıp,haşlandıktan sonra içine süt ilave edebilirsiniz.Patates püresini fırına atmadanda servis edebilirsiniz.Fırına atmak biraz görselliğini değiştiriyor.İlerleyen günlerde diğer çeşitlerinede yer vermeyi düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...