2 Kasım 2011 Çarşamba

White-Chocolate-Cookies (ALMANYA)





















MALZEMELER

150 gr tereyağı
75 gr esmer şeker
75 gr beyaz şeker
2 yumurta
200 gr un
200 gr beyaz damla çikolata
30 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı süt
1 çimdik deniz tuzu


HAZIRLANIŞI

1.Tereyağ ve şeker eriyene kadar çırpılır.İçine yumurta eklenir ve iyice yedirilir.Daha sonra içine kakao,süt,un,kabartma tozu,vanilya,deniz tuzu ve damla çikolata ilave edilir ve hepsi karıştırılır.

2.Yağlı kağıt serilimiş fırın tepsisine bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak tepsiye dizilir.Düzgün olması şart değil.Önceden ısıtılmış fırında,200 derecede 10 dakika pişirilir.Fırından çıktıktan sonra soğuması için beklenir.Yumuşak bir hamur olduğundan erken almaya kalkarsanız kurabiye parçalanabilir.

3.Dilerseniz damla çikolata parçalarını fırından çıktıktan hemen sonra yumuşak olan kurabiye hamuruna batırabilirsiniz.Bu şekilde bir uyğulama yaparsanız beyaz çikolataların rengi değişmemiş olacaktır.Tercih size kalmış ben bir kaç tane üzerine ekleme yaptım.İki şekildede uygulama yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. hayatımda yediğim en güzel kurabiye ne sert ne çok yumuşak tam ağzımıza layık

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...