6 Kasım 2011 Pazar

IZGARADA PEYNİRLİ KÖFTE





















MALZEMELER

500 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet sarımsak
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça(varsa biber salçası)
6-7 adet bayat ekmek içi
Deniz tuzu,karabiber,kırmızıbiber,kimyon
150 gr veya dilediğiniz kadar taze rende kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI

1.Derince bir kapta soğan ve sarımsak rendelenir.İçine tüm malzemeler konularak bir müddet yoğrulur.

2.Şekillendirmek için yoğrulan köfteyi,kare veya dikdörtgen borcama alıyoruz.Kaşıkla üzerini düzeltiyoruz.Bir bıçak yardımı ile eşit şekilde karaye bölüyoruz.Izgarayı ısıtıyoruz.Izgaranız yoksa fırınızın ızgara şeçeneğinde fırın telinin üzerinde pişirebilirsiniz.Isınan ızgaraya kare şeklinde olan köfteleri ızgara telinin üzerine alıyoruz ve arkalı önlü pişiriyoruz.Dilerseniz köfteleri ızgaradan almadan önce,küçük kare şeklinde kaşar peynirilerini ilave edip çok eritmeden alabilirsiniz.

3.Hazır olan köfteleri servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediniz.Dilerseniz yanında patates püresi ve soğan salatası ile servis edebilirsiniz.Ben bu üçlüyü çok yakıştırıyorum.Sizdende bu güzel lezzetleri bir kere olsun denemenizi arzu ediyorum.Izgarada peynirli köfte çok güzel oluyor.İçi hafif sulu,yumuşacık ve çok lezzetli.Sizde uygularsanız yorumlarınızı bizden esirgemeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...