1 Kasım 2011 Salı

İSLİM KEBABI





















MALZEMELER

4 adet uzun boy patlıcan
500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Deniz tuzu,karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için domates,biber

Sos için:1 kaşık salça,deniz tuzu,karabiber,su

HAZIRLANIŞI

1.öncelikle patlıcanları soyup bütün olarak tuzlu suda bir müddet bekletiyoruz.Daha sonra patlıcanları kalem şeklinde dilimlere ayırıp,kurulayıp kızğın sıvıyağda arkalı önlü kızartıp peçete serilmiş tabağa alıyoruz.

2.Tencereye bir iki yemek kaşığı sıvıyağ ilave edip kızdırıyoruz.İçine soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuruyoruz.1 yemek kaşığı salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.2 adet küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edip karıştırıyoruz.Kuşbaşı etleri ilave edip defne yaprağı,deniz tuzu,karabiber ilave ettikten sonra karıştırıp üzerini geçicek kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz.Etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Daha sonra defne yaprağını tencereden alıyoruz.

3.Küçük bir kasede kızarmış olan patlıcanın bir tanesini yerleştirip,ikincisinide onun çaprazına yerleştirip ortasına etleri paylaştırıyoruz.Tekrar etlerin üzerini bohça şeklinde kapatıyoruz.Üzerine kürdan batırıyoruz.Kürdanın üzerine ince bir dilim domates ve biber batırıyoruz.Hazır olan İslim kebaplarını fırın kabına yerleştiriyoruz.Etleri pişirdiğimiz tencerede hiç yağ eklemeden bir kaşık salçayı kavuruyoruz.İçine çok az miktarda su ilave ediyoruz.Deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sos koyulaşana kadar pişiriyoruz.Hazır olan sosu islim kabaplarının üzerine gezdirerek fırına veriyoruz.

4.Sıcak fırında 15 dakika pişiriyoruz.Sıcak olarak servis ediyoruz.
























VE GÜZEL BİR SUNUM




















Evinize gelen konuklarınız için mükemmel bir lezzet.Hiç düşünmeden uygulayabilirsiniz.Dilerseniz et yerine köfte ile de hazırlıyabilirsiniz.Orjinal hali et ile olandır.Ben görüntüleme açısından domates ve biberi fırına verirken üzerine ilave etmedim.Daha canlı bir görüntü olsun diye.Normalde aynı anda fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...