1 Kasım 2011 Salı

PEYNİRLİ KURABİYE





















MALZEMELER

300 gr un
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr tereyağ veya margarin
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı deniz tuzu
Üzeri için çörek otu


HAZIRLANIŞI

1.Derince bir kaba unu eleyiniz.Tereyağ veya margarini içine ekleyip bir bıçak yardımı ile küçük küçük parçalara ayırınız.Unun ortasını açıp 1 yumurtayı,etrafına peyniri,deniz tuzunu atıp yoğurunuz.

2.Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20-25 dakika dinlendiriniz.
Dinlenen hamuru zemine almadan önce biraz un serpilir ve merdane yardımı ile
4-5 mm inceliğinde açıp şekillendirilir.İsterseniz kurabiye kalıplarınızı kullanabilirsiniz.Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.180 derecede 20-25 dakika üzeri altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...