26 Kasım 2011 Cumartesi

KIYMALI PİDE






















MALZEMELER

450 gr un(3 su bardağı)
45 ml ılık su (3 çorba kaşığı)
30 gr margarin (2 çorba kaşığı)
2 adet yumurta(1 sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
15 gr yaş maya
90 ml süt(1/3 su bardağından biraz az)

İç için:
500 gr satır kıyması yada köftelik kıyma
2 adet kuru soğan
4 adet sarımsak
2 adet domates
2 adet sivri biber
Maydonoz
Deniz tuzu,pul biber,karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
.15 gr mayayı,3 çorba kaşığı ılık su ile karıştırın.
.Hamuru yapmak için;un,süt,margarin,yumurta,deniz tuzu ve sulandırılmış mayayı karıştırıp,yoğurun ve oda sıcaklığında 1,5 saat bekletin.
.Bu arada derince bir kasede soğan ve domates rendelenir.Sarımsak ve biber doğranır.Kıyma,maydonoz,deniz tuzu,karabiber,pul biber,sıvıyağ ilave edilir ve hepsi iyice yoğrulur.
.Dinlendirmiş olduğunuz hamuru 12 parçaya bölün ve oval şekilde açın.
Harcı içine doldurun ve kayık şeklinde pidelerinizi kapatın.Hamurun üzerine yumurta sarısını fırçayla sürün.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pidelerinizi 35-40 dk,pideleriniz pembeleşene kadar,pişirin.Pideleri fırından alın ve kenarlarına elinizle bir tutam tereyağ sürün.Sıcak olarak servis yapın.


NOT:Dilerseniz içine yumurta kırabilirsiniz.İç harcınıda kavurup hazırlayabilirsiniz,fakat kavrulunca biraz kuru oluyor.

1 yorum:

  1. çok güzel bir pide denedim ve çok beğendim.burayı sık sık takip ediyorum ve bu siteyi çok beğeniyorum :)))) - ezgi-

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...