23 Aralık 2011 Cuma

MEDRESE ÇORBASI




















OSMANLIDAN GÜNÜMÜZE MEDRESE ÇORBASI

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
Çeyrek su bardağı pirinç
Çeyrek su bardağı bulgur
8 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 gr tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 çorba kaşığı nane
Yarım çorba kaşığı pul biber
100 gr tavuk kıyması
Yarım demet dereotu
Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI
.Derince bir tencereye 8 su bardağı suyu doldurun.

.İçine önce kırmızı mercimeği koyup haşlayın.

.Deniz tuzunu ilave edin.

.Diriliğini kaybedince pirinci ve bulguru ilave edip hepsini pişirin.

.Ayrı bir tencerede tereyağda ince kıyılmış soğan ve sarımsağı soteleyin.

.Unu ekleyip kavurun.

.Un pembeleştikten sonra naneyi ve pulbiberi ekleyin.

.Salçayıda ilave edin.

.Yeterince su ekleyip,sosun kıvamını ayarlayın.

.Kaynayan çorbaya katın.

.Bu arada ayrı bir tencerede tavuk kıymasını kavurun.

.Üzerine ince kıyılmış dereotunu eklelip bir-iki çevirip altını kapatın.

.Kavrulmuş tavuk kıymasını çorbanın üzerine dökün.

.3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

.Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...