20 Aralık 2011 Salı

MUZLU ALMAN PASTASI



HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (8 KİŞİLİK)


  • 150 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 2 yumurta
  • 50 gr toz şeker
  • 10 gr maya
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yarım su bardağı ılık süt veya su
  • Aldığı kadar un

KREMASI İÇİN

  • 500 gr süt
  • 2 adet yumurta
  • 120 gr toz şeker
  • 50 gr tereyağ
  • 60 gr mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz
  • Üzeri için pudra şekeri
KREMANIN HAZIRLANMASI

  • Sütü kaynatarak soğumaya bırakınız.
  • Başka bir tencereye nişasta ve yumurtayı koyup çırpınız.
  • Soğuyan sütün 1/3'ini karıştıra karıştıra ilave ediniz.
  • Sürekli karıştırarak pütürlenmeden kalan sütü ilave ediniz.
  • Ocağın altını açınız.
  • Kaynayınca şekeri ilave ederek 2-3 dakika sonra ocaktan alınız.
  • Tereyağ ve vanilyayı ilave ediniz.
  • Mikser ile çırparak soğutunuz.


HAMURUN HAZIRLANMASI

  • Yukarıdaki malzemelerle poğaça hamuru gibi hamuru hazırlayarak üzeri kapalı olarak dinlendiriniz.
  • Un eklerken temkinli olun.Çok un eklerseniz çok sert bir hamur olur.
  • Dinlenen hamuru şekillendirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinine alarak ılık ortamda 15 dakika mayalandırınız.
  • Pasta çenberiniz varsa çenberinizi 20 cm olarak ayarlayarak hamurunuzu çenberin içine alınız.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriniz.
  • Pişirilen hamuru enine ortadan bıçakla ikiye kesiniz.
  • Hamurunuzun alt kısmını çenberin içine alınız.
  • Üzerine kremayı sürünüz.
  • Kremanın üzerine muzları dilimleyerek ikinci parçayı üzerine kapatınız.
  • Buzdolabında en az 3 saat bekletiniz.
  • Çenberden aldığınız pastanın üzerine pudra şekeri serpiniz.




Üzerine isterseniz erimiş çikolata dökebilirsiniz.




Alman pastasına olan düşkünlüğüm çoçukluk yaşlarımdan gelir.Bir sohpet sırasında kızıma bizim zamanımızda pastanelerde çok popüler olan Alman pastası,un kurabiyesi,karaköy poğaçası,ay çöreği vb gibi ürünlerden bahsettiğimde kızım ilğiyle dinledi.Bende en azından ara sıra da olsa bu tür lezzetleri yapıp kızıma tanıtmak istiyorum.Daha önceleri yoktu fakat son zamanlarda çoğu pastanelerin vitrinlerinde Alman pastasını görür oldum.
Sizlerde benim gibi düşünüyorsanız haydi mutfağa!

6 yorum:

  1. bu pastanelerde satılanlardanmı yoksa ev usulümü

    YanıtlaSil
  2. Ev usulü...Bizzat kendim evde yaptım.Deneyipte yediğiniz zaman da pastanelerdekinin aynısı olduğunu göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor

    YanıtlaSil
  4. bu tarifi denedim,sonuç çok kötü oldu...çöpe attım,emeğime yazık oldu.

    YanıtlaSil
  5. Filiz hanım,
    Öncelikle belirtmek isterim ki inanın çok üzüldüm.Çöpe atan siz değil sanki ben idim.Şunu bilmenizi isterim ki blogda tutmayan bir tarifi koymam...Sonuçta emek verilecek.Siz tarifi uygularken ne ters gitti bilmek isterim.Kek mi tutmadı yoksa krema mı ? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.Umarım bu tarif sizi üzmez ve bize küsmessiniz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. siteniz çok özenli tarifler resimler güzel güven veriyor .Ancakyapılacak tarifin güzel olacağına inandırıyor Bende tarifinizi alman pastasnı yapacaktım.ı . Yorumdan dolayı vazgeçtim ben tarifi yapmadan önce yorumlara bakarım çok beğeni almışsa denerim çünki bütün emek masraf boşa geçiyor ve insanın hevesi kırılıyor.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...