6 Ocak 2012 Cuma

PEYNİRLİ BÖREKİTAS























MALZEMELER
2 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 Türk kahve fincanı su
1 yumurta sarısı içine akı üzerine
70 gr kaşar peyniri veya beyaz peynir
1 çay kaşığı domates salçası
Aldığı kadar un
Deniz tuzu
Üzeri için çörek otu

İçi için:
Beyaz peynir

Hamurun hazırlanması:
1.Su,zeytinyağı ve tuz karıştırılıp,bir yumurta sarısı,salça ve peynir eklenir.
İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
Karışımın içine un ilave edilir ve yoğrulur.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur 1 saat buzdolabında dinlendirilir.


HAZIRLANMASI
1.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Ben eşit olması için 20 gr olarak tarttım.
Hepsi aynı boyda oldular.
Mutfak tartınız yoksa göz kararı yapabilirsiniz.

2.Hamur elin ayasıyla hafifçe bastırılarak küçük bezeler yapılır.
Bezelerin üstüne başparmağın içiyle iyice bastırılarak malzemeyi koyacak çukur oluşturulur.
İçine bir miktar peynir konur.
Bezelerin harç konulan kısmından hamur büzülerek uçları birleştirilir.
Yada bir zemin üzerinde elinizle hamuru açıp iç harcını ekledikten sonra hamuru büzerekte kapatabilirsiniz.
Size hangi yol basit geliyorsa onu uygularsınız.



3.Hamurun üzerine yumurta akı sürülür ve çörek otuna batırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 derecede 25-30 dakika renk alıncaya kadar pişirilir.
Dilerseniz üzerine rende kaşar,susam veya haşhaş kullanabilirsiniz.




















Börekitas çok sevdiğim bir lezzet.
Sık sık yapıyorum umarım sıkılmıyorsunuzdur.
Sizlerinde her çeşitinden yapıp denemenizi istiyorum.
Mutlaka seveceksiniz.
NOT:
Hamurunuzu hazırladıktan sonra bekletme aşamasından sonra yoğurma kabınızın alt kısmında yağ birikintisi oluşmuşsa, hamurunuz un istiyordur.

3 yorum:

  1. denedim cok kolay,ve lezzetli oldu.tarifin yani anlatman dan dolayi cok kolay basardim.herkese tavsiye ederim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Denemenize çok sevindim.Demekki başardım.Ben börekitası çok sevdiğim için bu lezzeti herkes tanısın istiyorum.Sosislisini denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Tarifinizi not aldım, ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...