28 Ocak 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ MUSKA BÖREK



















MALZEMELER

4 adet yufka

Sos için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 bardak su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta beyazı

İçi için:
Beyez peynir,maydonoz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı,haşhaş tohumu


HAZIRLANIŞI

.Yufkalar üst üste konularak 4 eşit parçaya kesilir.

.16 adet üçgen parça çıkıyor.


.1 adet üçgen yufka soslanır.Sivri olan kısmı üstüne katlanır.


.Tekrar yufka üst üste getirilir ve uzun bir yufka haline gelir.


En ucuna iç harcı konur.


Peynir harcını üzerine kenardaki yufka kapatılır.


Yufka bir sağa bir sola kapatılarak muska şekli verilir.












.Hazır olan böreğin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve üzerine haşhaş tohumu serpilir.

.180 derecede 30-35 dakika pişirilir.

2 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...