26 Ocak 2012 Perşembe

PÜRÜZYEN




Yine sizlerle damak çatlatan bir reçeteyle beraberiz.Bu güzel ve özel lezzetti mutlaka denemenizi isterim,ziraa böyle bir lezzetten mahrum kalmanızı hiç istemem.Yapımı mı ? o çok kolay... sadece malzemeleriniz hazır olsun yeter.(Bu arada tarifi başka hiç bir yerde aramayın sadece buradadır)


   MALZEMELER  
  • 8 parça milföy humuru
  • 2 su bardağı badem
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik deniz tuzu
  • Üzeri için:Toz şeker veya vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt


   HAZIRLANIŞI  

  • Bademler sıcak suda bir müddet bekletilir ve kabukları soyulur.
  • Yağsız teflon tavada biraz kavrulur ve rondodan geçirilir.
  • Karıştırma kabına badem unu,yumurta,toz şeker,vanilya,deniz tuzu,süt ilave edilir ve karıştırılır.
  • 1 adet milföy hamuru un serpilmiş zemine alınır ve üzerine tekrar un serpilir.Merdane yardımı ile boyu uzatılır.
  • En üst kısmına badem harcı konur ve 2 tur döndürülerek rulo yapılır ve bıçakla kesilir.
  • Üst üste gelecek kısıma fırça yardımı ile su sürülür yapışması için.
  • Uzun halde olan hamura ay şekli verilir.
  • Tüm milföy hamuru bu şekilde bitirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Fırça ile üzerine biraz süt sürülür ve toz şeker veya vanilya şekeri serpilir.
  • 180 derecede hafif renk alıncaya kadar pişirilir.
  • Arzu ederseniz piştikten sonra uç kısımlarını fıstık ile kaplayabilirsiniz.
  • Badem yerine fındık veya ceviz kullanabilirsiniz.


  • Merdane ile biraz boyu uzatılan milföye harç konur.



  • Hamur rulo yapılır ve kesilir.



  • Tepsiye alırken ay şekli verilir.

   NOT:  
  • Biliyorsunuz ki pastahanelerdeki pürüzyen ebatları bayağı büyüktür.
  • Ben yemesi ve bitirmesi daha kolay olsun diye küçük ebatlarda yaptım.
  • 1 kare milföyden 3 adet çıkıyor.
  • Sizler daha büyük olsun isterseniz tek kare milföyden yapabilirsiniz.
  • Size tavsiyem küçük ebatlarda olması daha iyidir.
  • İkram ettiğim arkadaşımda bu ölçüde olmasını çok beğendi.
  • Yinede tercih sizlere kalmış nasıl beğeniyorsanız öyle yapabilirsiniz.
  • Üzeri incecik milföy hamuru, çıtır çıtır ağızda lezzet şöleni yaratan bu güzel reçeteyi mutlaka denemelisiniz.
  • Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum artık.Kolay gelsin...

5 yorum:

  1. ellerine sağlık sevgili ajda, enfes görünüyor, tat testi içinde denenmesi şart! sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Denemene çok memnun olurum.Bende senin hindistan cevizli tatlını bir türlü deniyemedim en kısa zamanda denemek istiyorum.Hep erteledim ama bu sönmestır tatilinde fırsat varken yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bademin içerisine un yazıyor ama malzemelerde un ölçüsünü göremedim.Ne kadar un acaba?

    YanıtlaSil
  4. Bademlerin un yumurta ile karıştırılacağı yazılmış, malzeme listesinde un göremedim, un ölçüsü ne kadar?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Yeter hanım; Tarifte bahsettiğim 2 su bardağı bademin robotta çekilip un haline gelmesi.Un derken badem unu kullanılacak.Kafanız karışmasın ayrıyeten beyaz un konulmuyor.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...