7 Şubat 2012 Salı

BROWNIE CHEESECAKE




Brownie Malzemeleri (26 cm.yuvarlak kalıp)
  • 100 gr. tereyağı (oda ısısında)
  • 120 gr. toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik deniz tuzu
  • 300 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
  • 90 gr.un

Dolgu Malzemeleri:
  • 500 gr.labne peyniri
  • 60 gr.tereyağ (oda ısısında)
  • 200 gr.toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 20 gr.un
  • 60 gr ekşi krema (oda sıcaklığındaki kremayı 1 tatlı kaşığı yeni sıkılmış limon suyunu ekleyip 1 saat kadar bekletin.)
  • 1 paket vanilya

Brownie'nin Hazırlanışı:
  • Tereyağı ve toz şekeri mikserle orta hız ayarında 3 dakika kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker,aralarda çırpmak suretiyle ekleyin.
  • Vanilya ve unu da ilave edip kısaca çırpın ve kalıbın tabanına yayın.
  • 5 dakika kadar buzdolabında bekletin.

Dolgunun Hazırlanışı:
  • Labne peynirinin üzerine havlu kağıt koyarak fazla suyunu tamamen alın.Bu işlemi mutlaka yapın.
  • Labne peynir,tereyağ ve toz şekeri orta hız ayarında 3 dakika kadar çırpın.
  • Un ekşi krema ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın,karışımı dolaptan aldığınız brownie katmanının üzerine eşit şekilde yayın.
  • Cheesecake'in üzerinin kızarmasını istemiyorsanız aliminyum folya ile kaplayın,ben kapladım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika  kenarları biraz yükselene kadar pişirin.
  • Cheesecake'i ızgara teli üzerinde 2 saat kadar soğuttuktan sonra strech filme sararak 1 gece buzdolabında dinlendirin.





Üzerini sade bırakabilir veya süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...