10 Şubat 2012 Cuma

KOLAY POĞAÇA



















MALZEMELER
2 adet yumurta (bir yumurtanın sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr margarin veya tereyağ
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un

İçi için:Beyaz peynir
Üzeri için:Susam

HAZIRLANIŞI
.Karıştırma kabında yumurta,tereyağ,sıvıyağ,yoğurt eriyene kadar karıştırılır.
.Özellikle belirtmek isterim ki ben margarin yerine her zaman tereyağ tercih ederim.Sizinde tercihiniz bu yönde olursa,yapmış olduğunuz ürünlerde lezzet farkını anlayacaksınız.
.Daha sonra tüm malzemeler içine ilave edilir.
.Yavaş yavaş un ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
.Hamurdan bir parça koparılır ve düz bir zeminde açılır veya elinizin içinde de açabilirsiniz.
.Açılan hamura peynir konulur ve hamurun iki ucu birleştirilir.Birleşen kısım alt tarafta kalır.
.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
.180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Yaklaşık 25-30 dakika.

                                                      

Benim favori poğaçalarımdan birisidir.Çayınızla buluşturmanız gereken bir lezzet.             

2 yorum:

  1. Bir poğaça fanatiği olarak yorumu buraya bırakmak istedim:)fakat muhteşem hazırlanmış bir blog,tebrik ederim sizi.Yeterince dolaşamadım sayfanızda birazdan devam edeceğim:) sizi takip etmeye devam edeceğim.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz ve düşenceleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.Beni çok mutlu ettiniz.Umarım bizi sık sık ziyaret eder ve güzel yorumlarınızdan eksik etmezsiniz.Sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...