3 Şubat 2012 Cuma

MANTARLI PİLAV


MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
250 gr mantar
1 adet kuru soğan
4 adet sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 dal dereotu
Deniz tuzu,karabiber

HAZIRLANIŞI

.Pirinci bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı deniz tuzu atıp üzerine sıcak su ilave edip 2-3 saat bekletiyoruz.

.Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup eritiyoruz.

.Üzerine rendelenmiş soğan ve ince ince kıyılmış sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.

.Yıkanmış ve doğranmış mantarları ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz.Tencerede mantarın suyu kalmamalı.

.Yıkanmış pirici ilave edip deniz tuzu ve karabiber ekliyoruz.

.2-3 dakika kavuruyoruz ve üzerine 2 bardak sıcak su ilave ediyoruz.

.Su kaynamaya başladığı zaman ocağın en küçük gözüne alıp en kışık ateşte pilavın suyunu çektiyoruz.

.Pilavın altını kapattıktan sonra ince ince doğranmış dereotunu ilave edip karıştırıyoruz.





Sunumda kullandığım tabağı bana hediye eden arkadaşım Emel'e burdan tekrar teşekkürler...

2 yorum:

  1. özlem şahin3 Şubat 2012 16:20

    Ajdacım.evde mantarımda vardı ve pilav aypmayı düşünüyordum.Senin tarifini yaptım.İlk kez pilavda sarımsak ve soğan kullanıyorum.başta yakışırmı diye tereddütüm vardı ama çok yakıştı.şu an pilav pişti ve içini çekmeye bıraktım.Malzemelerin miktarı bile azaltılabilinir.mantar girince pilav baya çoğaltı.Eline,kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Özlem'ciğim...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...