16 Mart 2012 Cuma

Ay Çekirdekli Galeta


 MALZEMELER
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ (oda ısısında)
1 yumurta (beyazı üzerine)
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu (şart değil sevdiğim için ekledim)
Aldığı kadar un
 Üzeri için: Ay çekirdeği

 HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında sıvıyağ,tereyağ,yumurta sarısı karıştırılır.
İçine diğer tüm malzemeler eklenir ve yavaş yavaş un ilave edilir.
Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir  hamur yapılır.
Dilerseniz hamurun içine ay çekirdeği ekliyebilirsiniz.
Hazır olan hamur mutfak hunisinin içine konularak el ile itilir.
Çıkan çubuklar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta beyazı sürülür ve ay çekirdeği serpilir.
Ay çekirdeklerini ekledikten sonra elimizle biraz bastırıyoruz ki pişme esnasında dökülmesin.
180 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Mutfak hunisi kullanmak şart değil, isterseniz elinizde yuvarlayarak şekil verebilirsiniz.Çubuklar daha düzgün çıksın diye ben böyle bir yöntem kullandım.




1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...