26 Mart 2012 Pazartesi

Dalyan Köfte


 MALZEMELER
500 gr kuzu ve dana kıyması, karışık
3 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış)
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz (ince kıyılmış)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

 İçi için:3 adet haşlanmış yumurta
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
3 adet  bütün haşlanmış havuç

 HAZIRLANIŞI
İlk iş olarak bezelye,havuç dilerseniz patates bir tencerede haşlanır.
Malzemeleri karıştıracağınız kabın içine kıymayı,ekmeği,rendelenmiş soğan ve sarımsak,maydonoz,salçayı,karabiberi,kimyonu koyup elinizle iyice yoğurun.
Yoğrulan kıymayı takriben 25 cm uzatın.Elinizle üstten ve boydan kıymayı yayın.
Pişmiş olan havucu uzunluğuna koyup ortasına pişmiş olan yumuntayı ve bezelyeleri de ilave edip köftenin her iki tarafından çekerek birleştirin.Su ile ıslatıp çatlakları kapatın.
Kenarlarına isteğinize göre haşlanmış patates ilave edebilirsiniz.
180 derecede 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz üzerine domates sos yapabilirsiniz.
Yumurta sayısını isteğinize göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...