28 Mart 2012 Çarşamba

Fırında Kırıntılı Pırasa


 MALZEMELER
1 kg pırasa
100 gr krema
4 diş sarımsak
10 adet mantar
Deniz tuzu
Karabiber

 Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
Bir tık muskat rendesi
Deniz tuzu

 Üzeri için: 4 dilim ekmek,tereyağ

 HAZIRLANIŞI
Pırasalar yıkanır ve ince ince doğranır.
Tencereye bir miktar sıvıyağ konulur ve içine ince kıyım sarımsaklar atılır ve kavrulur.
 İçine doğranmış mantar atılır ve kavrulur.Daha sonra içine pırasa ilave edilir.
Deniz tuzu,karabiber atılır.Bir miktar kavrulduktan sonra pişiceği kadar sıcak su ilave edilir.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Pırasa piştikten sonra içine krema ilave edilir ve karıştırılır.

Beşamel sosu yapmak için, ayrı bir tencereye tereyağ konulur ve içine un ilave edilir.
Beraber un kokusu çıkana kadar kavrulur.İçine muskat rendesi ve deniz tuzu atılır.
Süt ilave ettikten sonra hiç bırakmadan çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Dilimlenmiş ekmekleri küçük karelere kesiyoruz.Tavada tereyağını eritiyoruz ve ekmekleri içine atıyoruz.Ekmekler kızarana kadar kavuruyoruz.Bir kenara alıp bekletiyoruz.
 BİTİRİYORUZ
Fırın kabına hazır olan pırasayı döküp yerleştiriyoruz.
Üzerine hazır olan beşamel sosu döküyoruz.
En son kızarmış olan ekmekleri tekrar elimizle parçalayarak kırıntı şeklinde serpiyoruz.
180 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz.





Pırasayı çok seviyorsunuz ama hep aynı şekilde pişirmekten bıktınız.Haklısınız... Birde böyle deneyin bakalım, nasıl olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...