MALZEMELER
5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya kuru olursa instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Üzeri için 1 çorba kaşığı pekmez,susam
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Hamura suyu azar azar ilave ediyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamur hazır hale gelince yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahımızın üzerinde çubuklar yapıyoruz.
Daha sonra iki hamur parçasını yanyana getirip hamuru burarak simit şeklini veriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak tepside mayalandırıyoruz.
1 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Bir kaseye 1 çorba kaşığı pekmez koyarak üzerine bir miktar su ilave edip pekmezi sulandırıyoruz.
Bir tabağın içerisine bolca susam döküp simitlerimizi önce pekmezli suya daha sonra susama batırıp tekrar tepsiye yerleştiriyoruz.
190 derecede simitler güzel bir renk alıncaya kadar pişiriyoruz.
Sonra ne yapıyoruz ? Ocağa çay koyuyoruz.Sonra ne yapıyoruz ?Hıııımmmm
Tepside bekleyip mayalanmış hali.
Fırına vermeden önceki hali.
Simitlerinizi tepsiye yerleştirdikten sonra biraz daha boyunu büyütebilirsiniz.
NOT:Tarifimizde sıvıyağ kullanılmıyordu,ben daha yumuşak bir hamur olsun diye sıvıyağ ekledim. Sizler daha kuru bir hamur olsun isterseniz sıvıyağ eklemezsiniz.
BUGÜN simit tarifinizi denedim en sonda mayalama işlemi yoktu ama yaptım süper oldu daha sonra sıvıyağ koymadan denicem bakalım nasıl olacak tarif için çok teşekkürler
YanıtlaSilMeryem tarfi uygulayıp beğenmene çok sevindim.Denediklerini bizlerle paylaşırsan çok sevinirim.Bende sana çok teşekkür ederim.Sevgiler...
YanıtlaSil