30 Nisan 2012 Pazartesi

Cannelloni mit Spinat & Ricotta


 MALZEMELER
  • 12 adet Cannelloni
  • 1 kg Ispanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 125 gr Ricotta peyniri
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Karabiber
  • Deniz tuzu

 BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 625 ml süt
  • 100 gr taze kaşar peyniri

 HAZIRLANIŞI
  • İlk önce pişirme yapacağınız fırın kabı yağlanır.
  • Tencereye bir miktar sıvıyağ konulur ve kızdırılır.
  • İçine rendelenmiş soğan ve sarımsaklar ilave edilip kavrulur.
  • Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar tencereye ilave edilir.
  • Bir miktar deniz tuzu atılır ve suyunu çekene kadar iyice kavrulur.
  • Ispanağın hiç suyu kalmamalı.
  • Hazır olan kavrulmuş ıspanak soğuması için kenara alınır.
  • Soğuyan ıspanağın içine yumurta,ricotta ve parmesan peyniri,karabiber ilave edilir ve karıştırılır.
  • Hazır olan ıspanak harcı bir kaşık yardımı ile cannellonin içine doldurulur.
  • Daha pratik bir şekilde doldurmak isterseniz,krema torbasına harcı koyup içine sıkabilirsiniz.
  • Fırın kabına yerleştirilir.

  • Beşamel sosu yapmak için:
  • Tencereye tereyağ konulur ve içine un ilave edilir.
  • Un  kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • İçine bir iki tık muskat rendelenir.
  • Daha sonra içine süt  ve bir miktar deniz tuzu ilave edilir.
  • Bir çırpıçı yardımı ile hiç bırakmadan beşamel sos pişirilir.
  • Beşamel sosun altını kapattıktan sonra içine taze kaşar peyniri ilave edilir ve karıştırılır.
  • Hazır olan beşamel sos cannellonilerin üzerine dökülür.
  • 180 derecede 30-40 dakika pişirilir.
  • Kullandığım canneloni ön haşlamasız.
  • Ricotta peyniri bulamazsanız onun yerine lor peyniri kullanabilirsiniz.














İtalyan yemeklerini çok seviyorum.
Fırsat buldukça en sevdiklerimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.
Cannelloni ise sevdiklerimin içinde 1 numarada desem yeridir.İçine hangi hacı kullanırsanız kullanın sonuçta mükemmel bir yemek çıkıyor.Eğer cannelloniyi bulma şansınız var ise mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Eğer bulamazsanız normal haşlamalı lazanya alıp onu haşladıktan sonra içine harç koyup rulo şeklinde sarabilirsiniz.Eğer diğer tariflerime bir göz atarsanız bu tarifide bulabilirsiniz.Lafın kısası sizlere mutlaka denemenizi öneririm.Bu güzel lezzetten mahrum kalmanızı istemem...

2 yorum:

  1. Selvinaz Uzun7 Mayıs 2012 10:21

    Yapmaya başlamadan önce biraz tereddütüm vardı zorlanacağımı zannediyordum ama o kadar kolay ki
    tek zor tarafı ıspanakları yıkamak ama uğraşmaya değer çünkü harika bir lezzet

    YanıtlaSil
  2. Ispanak ile düşüncene katılıyorum.Çok zor çokkkk....

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...