7 Nisan 2012 Cumartesi

Etli Nohut Yemeği


 MALZEMELER
2 su bardağı nohut
250 gr kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu salça
Deniz tuzu,kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

 HAZIRLANIŞI
.Akşamdan nohutlar yıkanır ve tuzlu ve ılık suda bir gece bekletilir.
.Ertesi gün 10 dakika kadar haşlanır ve çıkan tüm beyaz köpükleri tahta kaşıkla alınır.
.Tencereye sıvıyağ konulur ve ısınınca doğranmış soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavrulur.
.İçine etleri ilave edip rengi değişene kadar kavrulur.
.Daha sonra salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
.İçine nohutları ilave edip tuzunu ve suyunu ayarladıktan sonra ağzı kapatılır pişirmeye bırakılır.
.Servis sırasında üzerine pul biber serpebilirsiniz.
.Daha kısa sürede pişirmek isterseniz düdüklü tencere kullanmanızı öneririm.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...