9 Nisan 2012 Pazartesi

Kepek unlu-Cevizli-Peynirli-Poğaça


 MALZEMELER
1 paket krema
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
Yarım su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Aldığı kadar kepek unu
 İçi için: Beyaz peynir,maydonoz
 Üzeri için: haşhaş tohumu

 HAZIRLANIŞI
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
İçine yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrulur.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Un eklerken hamur elinize yapışmadığı an bırakın.
Hamur 30 dakika bekletilerek mayalandırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılarak içine maydonozlu peynir konulur ve şekillendirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş tohumu serpilir.
Dilerseniz çörek otu veya susam serpebilirsiniz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.




Farklı lezzetlerden hoşlanıyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...