13 Nisan 2012 Cuma

Zeytinli Minik Çörekler


MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaşmaya
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İçi için:Zeytin ezmesi

HAZIRLANIŞI

Yoğurma kabınıza ılık sütünüzü,bir paket mayayı,toz şekeri koyun ve mayayı eritin.
Daha sonra diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave edin çok sert bir hamur olmayacak.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak olan hamuru elinize yapışmayı bıraktığı an un atmayın.
Çünkü hamur mayalanması için beklediğinde kendini toparlayacaktır.
Yoğurduğunuz hamuru 45-60 dakika mayalanması için bekleyin.
Sonuçta puf puf bir hamur olacak.
Hamurunuzu 4 eşit parçaya bölerek merdane ile açın.
İçine ister hazır zeytin ezmesi kullanın.
Yada evde kendi zeytinlerinizin çekirdekleri temizleyip rondadan geçirip hazırlayın.
Hazır olan zeytin ezmesini hamura eşit miktarda sürerek yayın.
Daha sonra hamuru alttan başlayarak rulo şeklinde sarın.
Hamurun ortası daha kalın olursa elinizle sıkarak aynı kalınlıkta yapabilirsiniz.
Rulo olan hamuru bir bıçak yardımı ile verev verev üçgen olacak şekilde kesin.
Kesilen hamurun ortasına bıçağın tersiyle bastırıp çizgi oluşmasını sağlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.


                                









1 yorum:

  1. deniz kizi sen bir harikasin.yapimi kolay,görüntü cok güzel,zeytinli olmasi cok daha güzel,mutlaka denicem.ellerine saglik

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...