9 Mayıs 2012 Çarşamba

PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA














MALZEMELER

  • 1 paket fırın makarna
  • Beyaz peynir
  • Taze kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 tık muskat rendesi
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Taze fesleğen

HAZIRLANIŞI

  • Haşlama yapacağınız tencereye su ve deniz tuzu konulur ve kaynatılır.
  • İçine makarna kırılmadan ilave edilir ve 7 dakika haşlanır.
  • Suyu süzülen makarna bir kaba aktarılır.
  • İçine beyaz peynir,karabiber,fesleğen, zeytinyağı ilave edilir ve karıştırılır.
  • Ben kahvaltılık yağlı peynir kullandım.
  • Makarna yağlanmış fırın kabına aktarılır.
Beşamel sos:
  • Tencerede sıvıyağ ve tereyağ eritilir.
  • İçine un ilave edilir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Bir iki tık muskat rendelenir.
  • Muskat kullanmanızı tavsiye ederim.
  • 3 su bardağı süt ilave edilir ve koyulaşana kadar çırpılarak pişirilir.
  • Hazır olan makarnanın üzerine beşamel sos dökülür.
  • Üzerine taze kaşar peyniri rendesi ve parmesan peyniri serpilir.
  • 180 derecede 20 dakika pişirilir.
  • Afiyetle...




NOT:Misafirim olduğu için bir paket makarna kullandım..Siz,kişi sayısına göre makarna miktarını azaltabilirsiniz.İç harcına, damak tadınıza göre eklemeler yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...