22 Mayıs 2012 Salı

Sulu Köfte




MALZEMELER

  • 300 gr köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Kuru fesleğen
  • 3 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
  • Pirinçler yıkanır ve biraz sıcak suda bekletilir.
  • Kuru soğan ve sarımsak rendelenir.
  • İçine kıyma ilave edilir.
  • Deniz tuzu,karabiber,kuru fesleğen arzuya göre eklenir.
  • Pirinçlerin suyu süzülür.
  • Pirinçleri parmak uçlarımızla sıkarak parçalanmasını sağlıyoruz.
  • Malzemelerin içine pirinçleri ilave ederek hepsini yoğuruyoruz.
  • Avucumuzun içinde küçük misketler şeklinde şekillendiriyoruz.
  • Tencereye yeteri kadar su koyup içine deniz tuzu ilave edip suyu kaynatıyoruz.
  • Kaynayan suya hazır olan köfteleri ilave ediyoruz.
  • Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı unu yarım su bardağı suyla çırpıyoruz.
  • Kaynamakta olan tenceremize yavaş yavaş ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sulu köfteyi pişmeye bırakıyoruz.
  • Servis sırasında arzuya göre üzerine kırmızı biber ve karabiber ilave edebilirsiniz.
  • Sulu köfteyi yaparken herkez kendi tenceresine göre su ve un oranının ayarlayabilir.



Bilinen klasik bir lezzettir fakat yapmaktan hiç bıkmadım bıkmayacağım.Belki aranızda denemek isteyenler olursa buda nacizane benim annemden öğrendiğim usul.Sulu köfte tarifini salçalı olarakta bir çok yerde görebilirsiniz ama ben sizlere kesinlikle bu haliyle tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...