PİRİNÇ TOPLARI
MALZEMELER
- 1 su bardağı Arborıo pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 50 gr parmesan peyniri
- 4-5 dal dereotu
- Karabiber
- Deniz tuzu
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Fesleğen
- 1 adet yumurta
- Un
- Pane harcı
- Tencereye sıvıyağ ve tereyağ konularak kızdırılır.
- İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak atılarak kavrulur.
- Daha sonra içine rendelenmiş havuç eklenir ve bir iki tur sotelenir.
- Tencereye pirinçler yıkanmadan ilave edilir.
- İçine deniz tuzu,karabiber,fesleğen ilave edilir ve karıştırılır.
- İçine bir kepçe yardımı ile ılık su eklenir.
- İmkanınız var ise tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
- Pirinçler suyunu çekene kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Suyu bitince tekrar bir kepçe su ilave ediyoruz.
- Bu işleme risotto hazır olana kadar devam ediyoruz.
- Hazır olan risottaya en son dereotu,parmesan peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Dilerseniz en son bağlamak için bir miktar tereyağ ekleyebilirsiniz.
- Risottoyu soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parça alarak elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
- Topları önce una buluyoruz.
- Daha sonra çırpılmış yumurtaya buluyoruz.
- En son pane harcına buluyoruz.
- Kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızaran topları havlu peçetenin üzerine alıyoruz.
- Servis sırasında yanında krema veya dilediğiniz sos ile servis yapabilirsiniz.
- Dilerseniz içine mantar,köz biber,janbon ilave edebilirsiniz.
Bunu ilk defa duydum .tarifi okudum ve ilginc geldi..ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilMutlaka denemelisin.Beğeniceğine eminim.
YanıtlaSil