24 Mayıs 2012 Perşembe

* Supli *




PİRİNÇ TOPLARI

MALZEMELER
  • 1 su bardağı Arborıo pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 4-5 dal dereotu
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Fesleğen
ÜST KAPLAMASI İÇİN
  • 1 adet yumurta
  • Un
  • Pane harcı
HAZIRLANIŞI
  • Tencereye sıvıyağ ve tereyağ konularak kızdırılır.
  • İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak atılarak kavrulur.
  • Daha sonra içine rendelenmiş havuç eklenir ve bir iki tur sotelenir.
  • Tencereye pirinçler yıkanmadan ilave edilir.
  • İçine deniz tuzu,karabiber,fesleğen ilave edilir ve karıştırılır.
  • İçine bir kepçe yardımı ile ılık su eklenir.
  • İmkanınız var ise tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
  • Pirinçler suyunu çekene kadar sürekli karıştırıyoruz.
  • Suyu bitince tekrar bir kepçe su ilave ediyoruz.
  • Bu işleme risotto hazır olana kadar devam ediyoruz.
  • Hazır olan risottaya en son dereotu,parmesan peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dilerseniz en son bağlamak için bir miktar tereyağ ekleyebilirsiniz.
  • Risottoyu soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parça alarak elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
  • Topları önce una buluyoruz.
  • Daha sonra çırpılmış yumurtaya buluyoruz.
  • En son pane harcına buluyoruz.
  • Kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran topları havlu peçetenin üzerine alıyoruz.
  • Servis sırasında yanında krema veya dilediğiniz sos ile servis yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz içine mantar,köz biber,janbon ilave edebilirsiniz.







2 yorum:

  1. Bunu ilk defa duydum .tarifi okudum ve ilginc geldi..ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka denemelisin.Beğeniceğine eminim.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...