29 Nisan 2013 Pazartesi

BEYAZ PEYNİRLİ KATMER POĞAÇA





MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Aldığı kadar un
  • Arasına sürmek için 75 gr tereyağ
  • İçi için beyaz peynir
  • Açmak için bir miktar nişasta


HAZIRLANIŞI
  • Mayayı ılık süt ile eritelim.
  • İçine sıvıyağ,tuz,şeker,yumurta akını katarak karıştıralım.
  • Daha sonra unu ekleyerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapalım.
  • Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayıralım.
  • Her parçayı tabak büyüklüğünde açarken üzerine nişasta serpelim.
  • Açtıktan sonra üzerine ince bir tabaka halinde tereyağ sürelim.
  • Hamurları üst üste dizerek,her parçada bu işlemi tekrarlayalım.
  • En üstte kalacak hamura kesinlikle yağ sürmeyelim.
  • Üst üste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 çapına gelinceye kadar büyütelim.
  • Hamuru sigara böreği sarar gibi kesip,en başına beyaz peyniri koyarak saralım.
  • 30 dakika tepside mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyetle...



Çok severek yaptığım bu poğaçayı sizlere şiddetle tavsiye ederim.
Görünümüyle çok şık olan katmer poğaçayı deneyip sevdiklerinizle paylaştığınız zaman, aldığınız övgüler sizi çok mutlu edecek.
Tarif benden,denemesi sizden...


3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Puf puf olmuşşş...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Süper görünüyor :)Bayıldım.Takipteyim canım.İstanbul Kazan Ben Kepçe.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Büşra :))

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...