MALZEMELER
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (esmer şekerde kullanabilirsiniz)
- 150 gr tereyağ oda ısısında
- 1 su bardağı kavrulmuş toz fındık
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- İçine tereyağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.
- Daha sonra kuru tüm malzemeler elenerek ilave edilip çırpılır.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülür ve kalıp bir iki kere tezgaha sertçe vurulur.
- 180 derecede 30-35 dakika pişirilir.
- Keki fırından çıkartmadan önce kürdan testi uygulayınız.
- Kürdanı kekin ortasına batırın kürdan kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
- Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından çıkartabilirsiniz.
- Afiyetle...
Kullandığım fındıkları kendim kavurdum ve robottan geçirip toz haline getirdim.
Fındık kavurmaya vaktim yok diyorsanız, hazır aldığınız fındığı en azından teflon tavada bir 5 dakika kadar kavurursanız o güzel kokuyu yakalayabilirsiniz.
süper olmuş kavrulmuş fındık lezzetine lezzet katmıştır eminim
YanıtlaSilellerine sağlık
Teşekkür ederim.
YanıtlaSil