1 Nisan 2013 Pazartesi

FINDIKLI ŞEKERPARE



MALZEMELER
  • 1 paket terayağı (250 gr)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı kavrulmuş toz fındık
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske deniz tuzu
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için fındık


ŞERBETİ İÇİN
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Şerbet kaynadıktan hemen sonra altını kapatın.
  • Çok koyu  bir şerbet olmayacak.

HAZIRLANIŞI
  • Şeker ve terayağı krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
  • Un hariç tüm malzemeler eklenir.
  • Yavaş yavaş un ilave edilir.
  • Aman un ölçüsüne dikkat !
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılarak şekilendirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 
  • Şekerparenin ortasına fındık batırılır.
  • 180 derecede güzel bir renk alıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan sıcak şekerparenin üzerine kepçe ile soğuk şerbetin tamamı gezdirilir.
  • Şekerpare tamamen şerbetinin çekene kadar dinlendirilir.
  • Ben akşam hazırlayıp 1 gece beklettim.Ertesi gün dinlenen şekerparenin tadına doyulmaz :))
  • Vermiş olduğum ölçülerden 2 tepsi şekarpare çıkıyor,yarım ölçüde yapabilirsiniz.
  • Afiyetle...


 Şekerpareyi ceviz büyüklüğünde hazırlarsanız...şerbetini daha kolay çekecektir.



Dilerseniz şekerparenin yanında taze manda kaymağı sunabilirsiniz.


Şekerpare severler reçeteyi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Beğeneceğinize eminim...

12 yorum:

  1. süper süper süper, daha ne diyeyim harika görünüyor, şekerpare görünce annem aklıma gelir... çok sık yapardı özellikle mevlütlerde,dualarda...
    şekerpareyi annemle özleştirdim:)))
    bana tekrar hatırlattığın için teşekkürler, ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  2. görüntü şahane mutlaka denenmeli ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım eline sağlık. Sunum süper.. Çok hoş görüntü. ;-) yakınım sana. Hemen geliyorum. ;-)

    YanıtlaSil
  4. Filiz'ciğim çok sevindim böyle bir şeye vesile olduğum için...Kızlar sizlerede çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için...

    YanıtlaSil
  5. Canım ne demek. Güzel yemek olunca yorumlarda güzel oluyor. Hele ki yapan gönlü güzel kendi güzel olunca daha bir başka oluyor. :))

    YanıtlaSil
  6. Bu harika birşey canım :)Şekerpareyi çok severim..

    YanıtlaSil
  7. muazzam bir tarif denedim,harika oldu çok teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bahar,beğenmene çok sevindim.Afiyet olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. denedim lezzet ötesi birşey oldu kesinlikle herkes denesin resme bakıp içini çekmesin

    YanıtlaSil
  10. Hatice hanım;
    Beğenmenize çoook sevindim.İnşallah sizin gibi diğer takipçilerde deneme cesaretini gösterirler.Güzel yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ŞEKERPARELERİN ÇATLAMAMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM

    YanıtlaSil
  12. Un ilave ederken dikkatli olun.Un kullanımı fazla olduğunda çatlama olur.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...