8 Mayıs 2013 Çarşamba

Cheesecake Flan



Karamelli özel tatlı.
Karamel sos ve labne peynirinden oluşan bu cheesecakeki özellikle karamel severler için şiddetle tavsiye ederim.

MALZEMELER  (8 kişilik)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 60 ml su
  • 300 gr krem peynir (oda sıcaklığında)
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı koyulaştırılmış süt
  • 120 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
  • Derince bir kaseye yumurtaları ve yumuşamış krem peynirini koyarak mikser ile çırpalım.
  • Daha sonra içine şeker,koyulaştırılmış süt,vanilya,120 ml sütü koyarak tekrar düşük ayarda çırpalım.
  • Koyulaştırılmış süt tarifine burdan bakabilirsiniz.
  • Bir kenarda hazır olan karışımı bekletelim.
  • Tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve suyu koyarak düşük ısıda karıştıralım.
  • Şeker eriyip açık kahve rengini alınca ocaktan alalım.
  • Karameli fırın kaplarına bir miktar koyarak paylaştıralım.
  • Üzerine hazır olan karışımı dökelim ve kaseleri fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Dilerseniz büyük fırın kabıda kullanabilirsiniz.
  • Kaselerin üzerini aliminyum folya ile kaplayalım.
  • Fırın tepsisine kapların yarısına gelecek şekilde sıcak su koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecede 30 dakika pişirelim.
  • Pişen cheesecakeleri fırından çıkarıp 2 saat dışarıda bekletelim.
  • Daha sonra buzdolabına alıp soğutalım.
  • Cheesecakeki 1 gün buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
  • Cheesecakeki servis ederken kaseyi servis tabağına kapatarak ters çevirin.
  • Afiyetle...


Evinize gelen konuklarınızı bu cheesecake ile şımartmaya ne dersiniz ?

4 yorum:

  1. Merhaba canım,
    Ellerine sağlık nefis görünüyor :))))
    Karamelli tatlıları ben de çok seviyorum :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel. Krem karemal gibi. Bende karameli çok seviyorum. Sizde harika yapmışsınız.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...