18 Haziran 2013 Salı

MEYVALI BUZDOLABI CHEESECAKE





 
Yapımı basit bir o kadar da lezzetli bu reçeteyi mutlaka denemenizi isterim.
İlk önce pandispanyayı pişiriyorsunuz ve daha sonraki adımları çok kolay.
Pandispanyayı uygularken püf noktalarına dikkat ederseniz sürekli kullanabileceğiniz bir reçeteniz olur.Sıcak havalarda buzdolabınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz nefis bir cheesecake...


   PANDİSPANYA MALZEMELERİ  (20 cm. çenber)  
  • 3 adet yumurta
  • 90 gr toz şeker
  • 90 gr un
  • 10 gr Ayçiçek yağı


   DOLGU MALZEMELERİ  
  • 225 gr labne peyniri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 20 gr jelatin
  • 45 gr su
  • 190 gr krema
  • 250 gr vişne
  • 100 gr damla yada doğranmış beyaz çikolata
  • 75 gr toz şeker

  PANDİSPANYANIN HAZIRLANIŞI  

  • Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın.
  • Karıştırma kabınızın yarısına gelene kadar.
  • Unu 3 kere elekten geçirin.(Önemli mutlaka yapın)
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek kaşık ile alttan üstte doğru katlayarak karıştırın.
  • Sıvıyağı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Unu ekledikten sonra kesinlikle mikser kullanmayın.
  • Çenberin altına yağlı kağıt koyarak kenarlardan iyice sıkıştırın.
  • Kenarlardan akmaması için alüminyum folyo ile tekrar sararak iyice sıkıştırın.
  • Çenberin kenarlarını kesinlikle yağlamayın.
  • Yağlarsanız pandispanya kabarması için tutunamayacak. 
  • Kalıba dökerek önceden 170 derecede ısıtılmış fırına koyarak yarım saat veya üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin.

   DOLGUNUN HAZIRLANIŞI  

  • Pişirdiğiniz pandispanya soğuduktan sonra yatay olarak ikiye bölün.
  • Pandispanyanın bir katını kalıbın tabanına yerleştirin.
  • Labne peynirinin üzerine havlu peçete koyarak fazla suyunu alın.
  • Labne peyniri ve yumurta sarısını çırparak kremamsı bir kıvama getirin ve bir kapta bekletin.
  • Kremayı tel çırpıcıyla çırpın.
  • Yumurta akı ve toz şekeri mikserle çırparak kar haline getirin.
  • Jelatini ve suyu ocakta eritin.Gereğinden fazla ısıtmamaya özen gösterin.
  • Bütün malzemeleri karıştırın ve kalıptaki pandispanya tabanının üzerine dökün.
  • Jelatini karışıma ekledikten sonra fazla bekletmeden hemen pandispanya tabanının üzerine dökün.Gereğinden fazla bekletirseniz karıştırma kabınızın şeklini alır ve sertleşir.
  • Vişneleri dolgu malzemesinin içine gelişigüzel yerleştirin.
  • Evde vişne kalmamıştı ben frambuaz kullandım...
  • Pandispanyanın kalan katını en üste kapatın.
  • Cheesecake'i en az 6 saat buzdolabında yada 2-3 saat dondurucuda bekletin ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
  • Benim tavsiyem bir gece buzdolabında dinlendirip ertesi gün servis etmek.
  • Afiyetle...



 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...