24 Haziran 2013 Pazartesi

PANELİ KUZU PİRZOLA




















Bir çoğumuz pirzolayı sıklıkla pişirmişizdir...
Zahmeti az pratik bir yemektir.
Bugün sizlerle paylaşmış olduğum reçete hem pratik hem de çok ama çok lezzetli.
Malum yakın bir zamanda Ramazan ayına gireceğiz.Bir çoğumuz evimizde misafir ağırlayacağız.
Ramazan ayı gelmeden bu yemeği deneyip test edip daha sonra konuklarınıza ikram etmek istemez misiniz ? Seslerinizi duyar gibiyim :))


MALZEMELER

  • 500 gr kuzu pirzola
  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar un
  • 1 miktar pane harcı
  • Deniz tuzu
  • Değirmenden taze çekilmiş karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı su
  • Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
  • Etleri yıkayıp kurulayın.
  • Üzerine Deniz tuzu,kara biber,kekik,kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Yumurtayı çırpın,1 çorba kaşığı suyla karıştırın.
  • Unu ve pane harcını ayrı ayrı kaplara koyun.
  • Pirzolayı sırasıyla; önce una, daha sonra yumurtalı karışıma,sonra da pane harcına bulayarak,1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • Dilerseniz pane harcı yerine mısır gevreği kullanabilirsiniz.
  • Afiyetle...


İçi yumuşacık lezzetli bir reçete.Denemeye değer...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...