21 Haziran 2013 Cuma

SEBZELİ NOODLE ( ÇİN ERİŞTESİ )




















 


   MALZEMELER   
  • Kişi sayısına göre noodle
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet top dolmalık kabak
  • 200 gr mantar
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • Kara biber, deniz tuzu

   HAZIRLANIŞI   
  • Wok tavada veya normal tavada sıvıyağı ısıtın.
  • Rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
  • Mantarları ilave ederek bir kaç dakika pişirin.
  • Julyen şeklinde kesilmiş kabak,kırmızı ve yeşil biberi ilave edip karıştırın.
  • 2 dakika pişirmeniz yeterli.
  • (Ben al dente olacak şekilde bırakıyorum)
  • Soya sosu,karabiber ve deniz tuzunu ilave edip pişirme işlemini bitirin.
  • 1 pakette 6 adet oluyor kişi sayısına göre haşlama yapabilirsiniz.
  • Noodle kaynamış tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.
  • Haşlama suyundan bir kepçe kadar ayırın.
  • Haşlanmış noodle sebze  karışımına ekleyin ve ayırdığınız suyu da ilave edin.
  • Yüksek ateşte 1-2 dakika kadar çevirin.
  • En son susam yağı ilave ederek iyice karışmasını sağlayıp ocağın altını kapatın.
  • Dilerseniz kırmızı et yada tavuk eti kullanarak da yapabilirsiniz.
  • Afiyetle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...