MALZEMELER
- Kişi sayısına göre noodle
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet top dolmalık kabak
- 200 gr mantar
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 5 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Kara biber, deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
- Wok tavada veya normal tavada sıvıyağı ısıtın.
- Rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
- Mantarları ilave ederek bir kaç dakika pişirin.
- Julyen şeklinde kesilmiş kabak,kırmızı ve yeşil biberi ilave edip karıştırın.
- 2 dakika pişirmeniz yeterli.
- (Ben al dente olacak şekilde bırakıyorum)
- Soya sosu,karabiber ve deniz tuzunu ilave edip pişirme işlemini bitirin.
- 1 pakette 6 adet oluyor kişi sayısına göre haşlama yapabilirsiniz.
- Noodle kaynamış tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.
- Haşlama suyundan bir kepçe kadar ayırın.
- Haşlanmış noodle sebze karışımına ekleyin ve ayırdığınız suyu da ilave edin.
- Yüksek ateşte 1-2 dakika kadar çevirin.
- En son susam yağı ilave ederek iyice karışmasını sağlayıp ocağın altını kapatın.
- Dilerseniz kırmızı et yada tavuk eti kullanarak da yapabilirsiniz.
- Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com