10 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

IMG_1684



Yapımı son derece basit ve pratik olan Cheesecake inanın çok seveceksiniz...
30 dakikada hazırlayıp buzdolabına bırakacaksınız.
Hafifliğiyle sizi mutlu edecek...
Görüntüsüyle de sizi etkileyecek bu lezzeti mutlaka denemenizi öneririm.


MALZEMELER
  • 1 paket Eti burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket limonlu jöle
  • 1 poşet kremşanti
  • 300 gr 1 kutu krem peynir (labne olmayacak)
  • 1 paket tart jölesi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için çilek

HAZIRLANIŞI
  • Burçak bisküvileri robotta çekin veya elinizle parçalayın.
  • Bir tavada 100 gr tereyağını eritin ve robotta çektiğiniz bisküvilere karıştırın.
  • Kelepçeli tart kalıbına hazırladığınız malzemeyi yayın.
  • Üzerini bir bardak yardımı ile bastırın.
  • 1 bardak soğuk sütle, bir poşet kremşantiyi mikserde çırpın.
  • 1 paket limonlu jöleyi 2 bardak ılık suda eritin.
  • Krem peyniri kabın içinde bir kaşık yardımı ile alttan üstte karıştırın ki yumuşasın.
  • Kremşantiyi,krem peynir ve vanilyayı mikserde çırpın.
  • Karışıma jöleyi ilave edin ve bir süre daha çırpın.
  • Dilerseniz içine limon kabuğu rendesi veya beyaz çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz karışımı tart kalıbında bekleyen bisküvilerin üzerine dökün.
  • En az 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün tart jölesini hazırlayın.
  • Buzdolabında beklettiğiniz karışımın üzerine önce çilekleri dizin.
  • Ardından tart jölesini ortadan kenarlara dökerek tekrar buzdolabında jöle donana kadar bekletin.
  • Donduktan sonra servis yapabilirsiniz.
  • Afiyetle...

IMG_1679

Bu görüntüye dayanabilir misiniz ?

IMG_1691

6 yorum:

  1. Harika görünüyor canım :)Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Cok davetkar bir görüntü…..! Eline saglikAjdacim….Yanliz ben kutu peynirden kastini anlamadim…Labne degilse ben burada onun yerine ne kullanabilirim...

    YanıtlaSil
  3. Serap abla,
    Kullandığım peynir kahvaltılık ekmeğe sürülebilir bir peynir çeşidi.Almanya'da La Vache quirit markasında krem peynir var...Gördüğün zaman anlayacaksın zaten.Denersen şimdiden kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  4. Büşra, çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Talı çok iştah açıcı görünüyor,ellerinize sağlık..Bana da beklerim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim.En kısa zamanda...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...