
RAMAZAN'IN GÜLÜ GÜLLAÇ
Yapımı bu kadar kolay başka bir tatlı daha hatırlamıyorum.
Tek yapmanız gereken sütü kaynatmak gerisi 5 dakikada bitiyor.
Daha önce denemediyseniz hiç çekinmeyin kolaylıkla yapabileceğiniz bir tatlı...
MALZEMELER
- 7 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Fındık
- Hindistan cevizi
- Toz yeşil fıstık
- Dilerseniz üzerine frambuaz
HAZIRLANIŞI
- Sütü şekerle kaynatın.
- Elinizi yakmayacak şekilde soğutun, içine vanilyayı ilave edin..
- Güllaç yapraklarını kabınıza yerleştirin.Eğer kabınıza sığmıyorsa parçalayabilirsiniz.
- Her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.Bu işlemi yavaş yapın.
- Güllaç yapraklarının yumuşamasına izin verin.
- Her kat arasına dilerseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz.
- Ortasına fındık serpin ve işleme devam edin.
- Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür.
- Süt oranı fazlaymış gibi gelebilir endişe etmeyin güllaç yaprakları sütü çekiyor.
- Ben fındık kullandım,sizin elinizde hangi malzeme var ise onu kullanabilirsiniz.
- Fakat ceviz kullanmanızı pek tavsiye etmem çünkü renk veriyor.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra bir bıçak yardımı ile kare şeklinde kesin.
- Üzerine dövülmüş badem,fındık,fıstık ile dilediğiniz şekilde süsleyin.
- Arzu ederseniz gül suyu ekleyebilirsiniz.(Ben kullanmadım)
- Soğuk olarak servis edin.
- Afiyetle...
- Güllaç paketinin yarısını kullandım.
- Kalabalık misafir için hazırlayacaksanız ölçüyü ikiye çıkartmanız yeterli.
- Borcamın büyük dikdörtgen tepsisini kullandım.

ellerinize sağlık harika görünüyor bende en kısa zamanda yapıcam
YanıtlaSilRamazan ayının baş tacı
YanıtlaSil