17 Ağustos 2013 Cumartesi

PATLICAN KARNIYARIK

IMG_1839


Sizler sever misiniz bilmiyorum ama patlıcan karnıyarık benim en sevdiğim yemeklerden biridir.Mevsiminin gelmesini dört gözle beklerim : )
Benim klasik menülerimden biri:Patlıcan karnıyarık,pirinç pilavı,cacık...
Bu üçlüyü hazırladığım zaman başka hiç bir şey istemem.
Sizler de benim gibi düşünüyorsanız haydi mutfağa !


MALZEMELER
  • 1 kg orta boy patlıcan
  • 400 gr köftelik kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber dilerseniz acı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
  • Patlıcanlar,üç taraftan uzunlamasına şerit çıkararak aralıklı soyulur.
  • Dilerseniz sap kısımlarını bırakabilirsiniz.
  • Üzerine bir kaşık kadar deniz tuzu serpilip,bir kenarda bir saat kadar bırakılır.
  • Böylece acı suyunu salıvermiş olan patlıcanlar yıkanıp,kurulanır.
  • Kızgın yağda güzel bir renk alıncaya kadar kızartılır.
  • Havlu kağıt üzerinde bir miktar yağı süzülene kadar bekletilir.
  • Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ konulur ve rendelenmiş soğanlar ilave edilir.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra içine ince kıyım sarımsakları ilave ediyoruz.
  • Daha sonra içine ince kıyım doğradığımız biberi ve kıymayı ekleyip kıyma kavrulana kadar karıştırıyoruz.
  • Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • İçine rendelenmiş iki adet domatesi ilave ediyoruz.
  • Sırasıyla tüm baharatları ve deniz tuzunu ilave ettikten sonra bir miktar daha kavuruyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp içine ince kıyım maydanozları ilave edip karıştırıyoruz.
  • Kızaran patlıcanlar fırın tepsisine dizilir.
  • Ortaları, bir kaşıkla boylamasına muntazam olarak kesilir,yapılan içten,birer kaşık dolusu veya aldığınca doldurulup,üzeri biber ve dilim domates ile süslenir. 
  • Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı salçayı kavurup üzerine bir su bardağı sıcak suyu ilave edip 3-4 dakika kadar kaynatıyoruz.
  • Hazır olan salçalı suyu fırın tepsisine döküyoruz.
  • 180 derecede 15-20 dakika kadar fırınlıyoruz.
  • Domates koymayı benim gibi unutmayın : )
  • Afiyetle...

IMG_1834

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...