MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su
Susam
HAZIRLANIŞI
1.1 su bardağı ılık suyun içine mayayı,şekeri atıp mayalandırın.
2.Mayalandırdığınız hamura sıvıyağı,tuzu,unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
3.Pekmezle yarım su bardağı suyu karıştırın ve simit şeklini verdiginiz hamurunuzu bu karışıma batırın ve susama bulayın.
4.Önce 140 derecede sonra 180 derecede renk alıncaya kadar pişirin.
çok güzel görünüyorlar bugün yapmayı düşünüyorum hamuru yoğurduktan sonra mayalama işlemi yapmazsak hamur kabarırmı birde neden önce 140 sonra 180 derecede pişiyor teşekkürler.
YanıtlaSilMeryem;
YanıtlaSilTüm mayalı hamurlarda ne kadar çok bekletme yaparsan o kadar iyi sonuç alırsın.Bekletmen gerekir.Öncelikle 140 pişmemizin sebebi yavaş yavaş pişmesini ve daha güzel kabarmasını sağlamak için.Simitle ilgili yorumlarını merakla bekleyeceğim.Kolay gelsin.
simitleri sabah yaptım biraz tuzsuz oldu ama tadı güzel oldu yalnız simit şekli verirken sürekli kopuyordu birde şeker oranını çoğaltsak nasıl olur teşekkürler.
YanıtlaSilTuzu ve şekerini sen kendi damak zevkine göre ayarlayabilirsin.
YanıtlaSil