8 Temmuz 2011 Cuma

KAŞAR PEYNİRLİ PASTANE POĞAÇASI




MALZEMELER

250 gr tereyağ (oda ısısında)
500 gr un
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı deniz tuzu
1 paket yaş maya
2 adet yumurta (1 yumurtanın akı üzerine)
150 gr süt
1 tatlı kaşığı mahlep

İçi için: Taze kaşar peyniri
Üzeri için:Susam






HAZIRLINIŞI

Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde 5 dakika eriterek bekletin.
Bir kapta tereyağını iyice ezin.
İçine un,mahlep,deniz tuzu,yumurta ve mayalı sıvıyı ilave edip yogurun.
10 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru elinizle açarak içine kaşar peyniri koyun ve poğaça şeklini verin.
(İçine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)
Önce yumurta akına daha sonra susama batırın.
Şekil verdikten sonra 40 dakika daha bekletin.
180 derecede üzeri renk alıncaya kadar pişirin.Yaklaşık 20 dakikada pişiyor.


NOT:Ölçülere birebir uyulduğu taktirde çok güzel bir poğaça oluyor.Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.Poğaçanız ertesi güne kaldığı zaman tekrar yağsız teflon tavada üzeri kapalı olarak ısıtırsanız tekrar aynı tazeliğinde olacaktır.Unutmayın pastanelerde öğleden sonra alınan poğaçalarda sabahki tazeliğinde olmuyor.

17 yorum:

  1. Ben denedim güzel oldu herkese tavsiye ederim mutlaka denemelısınız

    YanıtlaSil
  2. SELVİNAZ UZUN2 Ocak 2012 13:09

    denediğim en kolay ve en güzel poğaça kıymalıda denedim sonuç mükemmel tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. harika...kaç adet çıkıyor acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Poğaçayı yapalı uzun zaman oldu...Yanlış bir sayı vermek istemem...ama bir tepsi çıkıyor.Kolay gelsin.

      Sil
  4. çok tşk ederim.deneyeceğimmmm...sayfanızdakı twitter kuşu çok tatlı............

    YanıtlaSil
  5. bu tarifinizi denedim.aynı pastanelerdeki gibi oldu.tşk ederim.tavsiye ederimmm :)

    YanıtlaSil
  6. Beğenmenize sevindim.İnşallah diğer tarifleride denemek istersiniz.

    YanıtlaSil
  7. tabi ki deneyeceğim...sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  8. 1 gün önceden yapıp dondurucuya atsak olurmu

    YanıtlaSil
  9. Poğaçayı ertesi gün pişiricekseniz yumurta sürmeden buzdolabında bekletebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. Ajda hanım merhaba önceki gün tarifinizi tevafuk oldu gördüm ve şuan sadece teşekkür etmek için buradayım :) daha önce yaşadığım kötü deneyim sebebiyle tereddüt içinde olmama rağmen bu tarfinizi denedim gerçekten çooook güzel oldu size çok ama çok teşekkür ederim emeğinize sağlık ALLAH razı olsun paylaştığınız için.... Zehra

    YanıtlaSil
  11. Zehra hanım,
    Beğenmenize çok sevindim.Ben de size çok teşekkür ederim benim bir tarifimi denediğiniz için.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. 150 gr süt ne kadar bardak ölçüsüyl
    e


    YanıtlaSil
  13. 1 su bardağından 2 parmak eksik...Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  14. Ajda hanım öncelikle elinize ve emeğinize sağlık bu poğaçalar adı gibi gerçekten pastanedeki poğaçalar gibi oldu çok lezzetli bir tarif kahvaltıda bir tepsi poğaçadan eser kalmadı herkes tarafından çok beğenildi tarif için teşekkürler sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. Beğenmenize çok sevindim.Sizin de emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...