MALZEMELER
500 gr un
125 gr yoğurt
125 gr sıvıyağ
225 gr tereyağ
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım demet maydonoz,dereotu
İçi için:Beyaz peynir
Üzeri için:Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler karıştırma kabında karıştırılarak yoğrulur.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
Tezgah üzerinde yuvarlak olarak açılır ve içine beyaz peynir konulup kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülü ve çörek otu atılır.
180 derecede 25-30 dakika kadar pişirilir.
İçine dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Hamurun rengini görebilmeniz için yumurta sarısını sürmeden görüntüledim.
Dışı kıyır kıyır içi yumuşacık enfes bir poğaça mutlaka deneyin derim....
Yapılması çok kolay ama çok lezzetli bir şey herkese öneririm
YanıtlaSilBende çok severek yapıyorum.Dilerim deneme şansını yakalarlar...
YanıtlaSilpastahaneden çok severek alıp yediğim bir poğaça.bugun ilk defa kendim yapmaya karar verdim.fakat ölçüler gr ile değil bardak kaşık ölçüsü ile olsa daha iyi olurmuş.bunu yapmak için 10dk dır tarif ölçülerini araştırıyorum.ellerinize sağlık.şimdi bende hemen yapacağım....
YanıtlaSilHaklisiniz fakat gr ile oldugu zaman tarifin tutmasi daha garanti oluyor.Sizden ricam 10 dakikanizi ölcüm yapmak yerine dijital tarti almaniz.Sizde daha rahat edersiniz.Kolay gelsin.Sonucu merakla bekleyecegim...
YanıtlaSilbu tarifi yaptım çok beğendim tarif için teşekkürler
YanıtlaSilMeryem hanım beğenmenize çok sevindim.Yorumunuz için de ayrıca teşekkürler.Sevgiler...
YanıtlaSildeniz tuzu olmasa normal tuz olur heralde
YanıtlaSilTabiki dilediğiniz tuzu kullanabilirsiniz.Kolay gelsin...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çok severek yiyoruz. Gerçekden herkese tavsiyemdir..
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim.Afiyet olsun...
YanıtlaSil