1 Mayıs 2013 Çarşamba

KAVRULMUŞ FINDIKLI KEK




MALZEMELER

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (esmer şekerde kullanabilirsiniz)
  • 150 gr tereyağ oda ısısında
  • 1 su bardağı kavrulmuş toz fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik deniz tuzu


HAZIRLANIŞI
  • Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • İçine tereyağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.
  • Daha sonra kuru tüm malzemeler elenerek ilave edilip çırpılır.
  • Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülür ve kalıp bir iki kere tezgaha sertçe vurulur.
  • 180 derecede 30-35 dakika pişirilir.
  • Keki fırından çıkartmadan önce kürdan testi uygulayınız.
  • Kürdanı kekin ortasına batırın kürdan kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
  • Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından çıkartabilirsiniz.
  • Afiyetle...


Kullandığım fındıkları kendim kavurdum ve robottan geçirip toz haline getirdim.
Fındık kavurmaya vaktim yok diyorsanız, hazır aldığınız fındığı en azından teflon tavada bir 5 dakika kadar kavurursanız o güzel kokuyu yakalayabilirsiniz.

2 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...